WE FIGHT FRAUD

Om onze Big Hairy Audacious goal te bereiken hebben we hulp nodig! Met onze slimme software zijn we in staat verzekeraars wereldwijd te helpen met het detecteren van verzekeringsfraude en kunnen we risico’s identificeren. Onze ultieme droom (BHAG) is dat in 2025 de FRISS Score de wereldwijde standaard is voor eerlijk verzekeren. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Krijg jij energie van het bieden van Technical Support aan collega’s en onze klanten over de hele wereld?  Sluit dan aan bij onze expeditie als onze IT Support Engineer. 

Jouw missie als Support Engineer

Onze klanten halen het beste rendement uit onze FRISS producten. Hiermee is de klanttevredenheid verhoogd en ervaren onze klanten het samenwerken met FRISS als een ‘Joy to do business with’.

Wat heb je bereikt als Support Engineer na 1 jaar werken bij FRISS

FRISS voldoet aan de afgesproken voorwaarden in de Service Level Agreement. En door jouw (proactieve) advisering weten onze klanten hoe ze nog meer toegevoegde waarde uit onze producten kunnen halen. In de hectiek van de dag heb je escalaties getackeld en heb je een belangrijke input geleverd aan het optimaliseren van onze werkprocessen & software. Wat heb je nog meer bereikt? 

  • Je hebt de wereld van verzekeringen een stukje eerlijker gemaakt
  • Je bent onderdeel van ons internationale netwerk van verzekeraars, data leveranciers & collega’s
  • Je hebt klanten echt geholpen met je concrete oplossingen en adviezen 
  • Je hebt bijgedragen aan onze BHAG door de beste service ‘A joy to work with FRISS”

Jij en jouw FRISS team

Denk aan de laatste keer dat je een geweldige ervaring hebt gehad met een organisatie. Een ervaring die je deed glimlachen. En je deed beseffen dat er organisaties bestaan die echt aandacht hebben voor de details en oprecht betrokken zijn bij hun klanten. Denk aan de manier waarop ze communiceren en hoe zij ervoor zorgen dat leven gemakkelijker wordt gemaakt voor hun klanten. Dat is precies wat jij samen met jouw Team Service & Support elke dag doet voor onze klanten.

Wie ben jij?

Je bent iemand die proactief samenwerkingen opzoekt, zowel met onze klanten als je collega’s. Je vind het leuk om je te ontwikkelen tot expert in onze software zodat je onze klanten het beste kunt helpen. IT is in your DNA! Je vindt het leuk om op te treden als adviseur en gaat graag op onderzoek uit.  Puzzels zijn er om opgelost te worden en dit weet jij te doen met de nodige nuchterheid en een hele belangrijke: humor! 

Wordt jij hier blij van? Dan is dit jouw vacature! Heb je vragen, neem dan contact met op met Willeke, via recruitment@friss.com of via What’s app +31 638242754

Apply Now!

1. Your details

Awesome!

Tell us more about yourself
Share a picture that shows you in one of your most adventurous moments *
Share your working experience with us *

Almost finished!

3. Open questions

Discover More About Our Life at FRISS.

Follow us on Instagram